ŞANLIURFA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Yapıldı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Yapıldı

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Şanlıurfa Şehitlik Çamlık Şehitler Abidesinde Çelenk Sunumu ile Tören başladı.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Şanlıurfa Şehitlik Çamlık Şehitler Abidesinde Çelenk Sunumu Töreni düzenlendi.Törene Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ, Maarif Müfettişleri Başkanı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kurum Müdürleri,öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çelenk Sunumunun ardından Hacı Eyüp Koç  İlkokulundaki törene Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem KURT, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Recep Zafer TEKİN, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ’ nin yanı sıra;Şanlıurfa Vali Yardımcısı Oğuz ŞENLİK, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Haliliye Kaymakamı,öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ, ´´Eğitim gelecek nesilleri, yaşayacakları çağın koşullarına göre yetiştirmektir. Genç beyinlerin,  insanlığa, vatana ve millete faydalı birer birey olmaları düzgün bir eğitimle mümkün olacaktır. İnsanın en hayırlısı hiç şüphe yok ki insanlara faydalı olandır. Çocuklarımıza öğrenimlerinin her aşamasında kişisel menfaatlerine aykırı da olsa adaletten ayrılmamalarını, yanındaki arkadaşının görüşü ne olursa olsun onun da söz söyleme hakkı olduğunu, Dünyada herkes için bir yaşam alanı olduğu, Kişinin giyim kuşamının değil fikirlerinin önemli olduğunu, aynı sırayı, sınıfı paylaştığı arkadaşının rakibi olmadığını bilakis dostu olduğunu, alemde insan olarak sadece bizim değil bizim dışımızdaki canlıların da hakkı olduğunu bu sebeple doğayı kirletmemesi gerektiğini, doğal kaynakları kullanırken bu ilkeyi göz önünde bulundurması gerektiğini öğretmeliyiz. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 220 okulumuzu Eğitim Öğretime açmıştık. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında 78 Okul, 15 Pansiyon, 53 Lojman, 7 Spor Salonu, 2 Çok Amaçlı Salon daha çocuklarımızın hizmetine açmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2015 yılı yatırım programı kapsamında İlimizde 75 Okul Temel Eğitim programına 22 okulumuzda Devlet yatırım programı kapsamında programa alınmış 25 okulumuz ihale edilmiş olup temel atmaya hazır hale getirilmiştir. Bütün bu yatırımlarda Emeği geçen Başta Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, Bakanlığımız teşkilatına ve İlimiz çalışanlarına çocuklarımız adına şükranlarımı sunarım.

Saygıdeğer Meslektaşlarım, Hangi eğitim sisteminde olursak olalım öğrencilerimiz için en önemli rol modelin siz olduğunu asla unutmayınız. Çocuğumuz için nasıl bir öğretmen istiyorsak öyle çalışmalıyız. Sevgili Öğrencilerimiz, Aileleriniz ve biz öğretmenleriniz olarak sizden geleceğimiz için çok umutluyuz. İnanıyoruz ki sizler ülkemizi gelecekte muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracaksınız. Başarınız için derslerinize iyi çalışmanız ve benimsediğimiz değerleri özümsemeniz gerekmektedir. Gelecekte hangi meslekte olursanız olun ahlakı, erdemi, insanlığa faydalı olmayı temel ilkeleriniz olarak kabul ediniz. Bu ilkeler sizi her zaman başarıya götürecektir.

Değerli Katılımcılar, Yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcındayız.  2015-2016 eğitim öğretim yılımızın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, güzellikler içinde geçen bir yıl olmasını dilerim.´´ dedi.

Okulun yapılmasında emeği geçen Hacı Eyüp Koç´ a yaptığı katkılardan dolayı Vali Yardımcısı Oğuz ŞENLİK tarafından günün anısına plaket takdim etti.

 Daha sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem KURT yeni eğitim öğretim yılının tüm Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi. 2002´de 296 bin öğürenci varken bugün itibarıyla 608 bin öğrenci var.İki kat artmış o zaman derslik sayısı 4200 iken şuanda ise 16 bin derslik sayısı 4 kat artı. Geçen yıl 220 okulun açılışı yapılmış bu yıl ise 78 okulumuzu hizmete açacağız. Bu yıl Urfa´ya 4 bin 681 öğretmen atandı.  Türkiye´de en çok Urfa´ya atama yapıldı." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencilerinin yapmış oldukları şiir dinletisi sonrası sınıflar gezildi. Sınıflarda öğrencilere hediyeler dağıtıldıktan sonra program sona erdi.

Ertuğrulgazi Mahallesi Osmangazi Caddesi No 14 Haliliye / Şanlıurfa - 0 (414) 280 63 00 / 0 (414) 280 63 23

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.