ŞANLIURFA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI İLK DERS ZİLİNİN ÇALINMASI İLE BAŞLADI

2019-2020 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI İLK DERS ZİLİNİN ÇALINMASI İLE BAŞLADI

Şanlıurfa'da 28.977 Öğretmen, 66.862 si Suriyeli olmak üzere toplam 702.047 Öğrenci ilk ders zilinin çalınması ile 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılına başladılar.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ve Milli Eğitim Bakanlığı İş Yeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül tarafından Şehitler Abidesine çelenk sunumu ile başlayan program, Hayati Harrani İmam Hatip Ortaokulunda İlköğretim Haftası nedeniyle hazırlanan etkinlik ile devam etti.

Hayati Harrani İmam Hatip Ortaokulunda; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye İlçe Kaymakamı Adem Ünal, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Pehlivan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Öğretmen, Öğrenci ve Velilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

İlköğretim Haftası programında bir konuşma yapan Şanlıurfa ValisiAbdullah Erin, "Yeni bir eğitim öğretim dönemine Bismillah diyerek başlıyoruz. 2019-2020 Eğitim öğretim döneminin Şanlıurfa'mıza, minik yavrularımıza, ülkemize, memleketimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum. Çocuklarımızın, nesillerimizin, geleceğimizin yetiştirilmesi için emek sarf eden, görevlerinin başında şehit olan öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum'' dedi.         
Şanlıurfa'nın, Türkiye'nin en zengin illerinden biri olduğunu, Türkiye genelinde 18 milyon öğrenciden yaklaşık 700 bininin Şanlıurfa'da olduğunu söyleyen Vali Erin, "700 bin çocuğun iyi yetiştirilmesi, ilim, bilim, fen ve milli manevi değerlerle yoğrulmuş şekilde geleceğe hazırlanması, hem ilimiz hem de ülkemiz açısından hayati bir öneme sahiptir" diye konuştu.
2000'li yıllardan başlamak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Şanlıurfa'nın eğitime en fazla kaynak ayrılan illerin başında geldiğini hatırlatan Vali Erin, "Bizim ideallerimizin, hayallerimizin ve gelecek tasavvurumuzun gerçekleşmesi için her şeyden daha çok iyi yetiştirilmiş, kaliteli ve nitelikli eğitim almış nesillerin yetişmesine bağlıdır. Bunu gerçekleştiremezsek, ekonomiye, ticarete, sanayiye ve diğer alanlara yaptığımız yatırımların bir anlam ifade etmeyeceğini biliyoruz. Güçlü bir millet ve güçlü bir devlet olmak yolundayız. Ama bunun yolu, iyi bir eğitim sisteminin hayata geçirilmesine bağlıdır. Dolaysıyla eğitim alanı, son 18-20 yıldır en fazla yatırım yapılan alan olmuştur. Şanlıurfa'mızda 2000'li yılların başında toplam 5 bin civarındaki derslik sayımızı, aradan geçen süre içinde 20 binlerin üzerine getirmiş durumdayız. Beş katından daha büyük bir yatırımın, fiziki altyapıya ayrıldığını söyleyebiliriz. Bu yatırımların yapılması, elbette Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve yakın ilgisiyle gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlarımız ve en son İsmet Yılmaz bakanımız ile şu andaki Milli Eğitim Bakanımıza da Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hepsine şükran ve teşekkürlerimizi iletmek gerekiyor" diye konuştu.   
Son iki yıl içerisinde ilave edilen 4 bin civarında derslik sayısıyla, Şanlıurfa'da eğitimin fiziki anlamda yönetilmesinin kabul edilebilir bir noktaya geldiğini kaydeden Vali Erin, en fazla nüfus artışı yaşanan Şanlıurfa'da her yıl 60 bin üzerindeki çocuğun eğitim öğretim sistemine dahil olduğunu, bu dinamik nüfus sisteminin gerektirdiği ihtiyacı karşılayacak derslikleri her yıl ilave ederek bu ihtiyacı telafi etmeye gayret göstereceklerini söyledi.

Eğitimle Türkiye'nin her alanda büyük gelişmeler elde ettiğini ifade eden Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, anne, baba ve öğretmenlere seslenerek "Anne babayı, ülkesini, bayrağını sevmeyi, halkını, toprağını sevmeyi, israf etmemeyi siz öğreteceksiniz. Siz öğretirseniz bu çocuklarımız geleceğe hazırlanır. Babalarımız, rol model sizsiniz. Eğer siz, şahsınız ve kişiliğinizle, davranışınızla çocuklarınıza iyi örnek olursanız öyle bilin ki kişilikli bir toplum yetişir. Öğretmenlerimiz de anne babaların eksik bıraktığı noktalarda çocukları eğitmesi lazım. Siz, çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Sizler, Hz. Peygamberin varislerisiniz. Çünkü en büyük öğretmen, en büyük alim Resulullah Efendimizdir. Onun mirasçılarısınız. Eğer bu çocukları geleceğe iyi hazırlamazsanız, öyle bilin ki Hz. Peygamber'in size örnek olduğu davranışa aykırı davranmış olursunuz" diyerek, eğitim öğretim yılının Şanlıurfa'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlı, uğurlu olması dilekleri ile konuşmasına başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül '' Biliyorsunuz Kur-an'ı Kerim in ilk emri İkra. İkra ''Oku'' demek. Okumak için bu okullarda olmamız gerekiyor. Her öğrendiğimiz, hayatımızı yeniden biçimlendiriyor, yeniden güzelleştiriyor. Elbette ki bilmek için, Öğrenmek için buradayız. Bu öğretim yılında soru soran, sorgulayan ve Ülkemizi bilimde ileriye götürecek nesiller yetişmesi için çocuklarımızın, gençlerimizin kafalarına takılan her soruyu öğretmenlerine sormalarını öneriyorum.'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ise konuşmasında; '' İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikim değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri de kazanırlar. Bu yüzden iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmanın temel şartı eğitimdir. Okul ortamı ile birlikte başlayan ve sağlam temeller üzerine kurulan eğitim-öğretim hayatı, çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar ülkemizin geleceği için de son derece önemlidir.

Bu anlayış çerçevesinde, eğitim camiası başta olmak üzere her kademedeki kamu görevlilerinin en büyük çabası, ülkemizi eğitim açısından daha iyi noktalara taşımak olmalıdır.

Öğrenme sürecinin ikinci adımını ilköğretim dönemi oluşturmaktadır. Bu süreçte öğretmenlerimizin yoğun emeklerle aktardıkları bilgi ve birikim neticesinde önemli kazanımlar edinen çocuklarımızın, ülkemizi kalkınmış ülkeler seviyesine, milletimizin hayat standardını yükselterek çağdaş medeniyetler seviyesine getireceklerine inanıyoruz.'' dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası program okula yeni başlayan öğrencilere hoş geldin töreni, Halk Oyunları gösterileri, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin THM Solo sunumu ile devam etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve katılımcı protokol, öğrenciler ile birlikte ders zilinin çalınması sonrası sınıflarda öğrenciler ile bir araya gelerek bir süre sohbet ettikten sonra 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunarak okuldan ayrıldılar.

09-09-201909-09-201910-09-201910-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-2019

 

 

 

Ertuğrulgazi Mahallesi Osmangazi Caddesi No 14 Haliliye / Şanlıurfa - 0 (414) 280 63 00 / 0 (414) 280 63 23

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.