ŞANLIURFA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 YLSY Burs Programı Başvuruları Başladı

2023 YLSY Burs Programı Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizin kalkınma ve sanayileşme sürecinde farklı ihtisas alanlarındaki nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla lisans mezunlarına dünyanın önde gelen üniversitelerinde lisansüstü ve doktora öğrenimi görme fırsatı sunan YLSY Burs Programı başvuruları başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen burs program ile Cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze kadar bilim, sanat ve kültürümüze yön veren, ülkemizin kalkınmasına destek olarak kalıcı izler bırakan akademisyen, bürokrat, sanatçı ve siyasetçi yetiştirmiştir. Öğrenimlerini tamamlayıp yurda dönen bilim insanlarımızdan bazıları akademik çalışmalarıyla birer ekol haline gelmiş ve binlerce nitelikli insan yetiştirerek onları ülkemize kazandırmışlardır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da devam eden Devlet Bursuyla Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programına başvurular 19-29 Aralık tarihleri arasında, Milli Eğitim Bakanlığının Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS) üzerinden alınacak.

Ertuğrulgazi Mahallesi Osmangazi Caddesi No 14 Haliliye / Şanlıurfa - 0 (414) 280 63 00 / 0 (414) 280 63 23

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.