2. METEF fuarı görkemli bir törenle açıldı
Müdürlüğümüz tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarının açılışına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Harran Kaymakamı Temel Ayça, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Akif Kırıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğtiim Müdür Yardımcıları,Şube Müdürleri,öğrenciler,öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Mesleki ve Teknik Liselerimiz, Halk Eğitim Merkezlerimiz ve Büyükşehir Belediyesine ait Kadın Kültür Merkezlerinin katılımıyla çok sayıda stant kurularak açılan fuarda, yıl içerisinde bu birimlerde görevli öğretmen ve öğrencilerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi.
KIRIKÇI: ‘MESLEKİ EĞİTİM GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR’
Açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Arif KIRIKÇI; Sanayisi gelişmekte olan Şanlıurfa’nın teknik ve meslek liselerinden mezun olacak ara elamanlara fazlasıyla ihtiyaç duyulacaktır. Bu ilde teknik ve mesleki eğitim almış maharetli öğrenciler asla ve asla işsiz kalmayacak. Üniversite mezunlarından çok daha avantajlı olacaklar çünkü şu anda bile fabrikalar mesleki eğitimin gerekli olduğu alanlarda elemana ihtiyaç duyuyorlar. Bu yüzden bu okullar bizim için çok kıymetli, Şanlıurfa sanayisini harekete geçirecek ve onu yükseltecek olan bu okullarımızdır” dedi.
AÇAR: ‘ÇOK KÖKLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİPİZ’
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, bilim teknolojisini kullanan milletlerin dünyaya hâkim olduğunu ifade ederek, “Bilgi üreten, ürettiği bilgiyi teknolojiye çeviren ve bilim teknolojisini kullanabilen milletler, dünyada hâkim unsurlar olmuşlardır. Kof sloganlardan kurtulup daha çok çalışmalı, kendi bilgimizi üretmek ve bilgimizle üreterek ve kendimiz kullanmalıyız. Yoksa başkalarına mahkûm olur, başkalarının istediği şekilde ortaya koymuş oldukları çizgiler arasında hareket kabiliyetine sahip oluruz. Millet olarak yüzyıl öncesinden daha ağır, daha ahlaksızca, daha hayâsızca bir saldırı altındayız. Yüzyıl öncesinde ceddimiz iman dolu göğsüyle şanlı bir mücadele vermiş, bu kaldığımız toprakları bize teslim etmiştir. Bizim de kıyamete kadar bu topraklarda kalabilmemiz için çok çalışmamız gerekmektedir. Abdülhamit Han döneminde başlayan mesleki ve teknik eğitimin kurumsallaşması hatta kız meslek liselerinin Abdülhamit Han döneminde kurulması çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu göstermektedir.” şeklinde konuştu.
VALİ TUNA: ‘DÜNYAYA İHRAÇ ETMEMİZ GEREKİYOR’
Fuarın açılış töreninde konuşan Vali Tuna: “Bilim dünyasında Türkiye’yi çok ileri noktaya götürmek ve gelecek hedeflere ulaşmak için mutlaka insan yetiştirmemiz, bilgiye sahip olmamız gerekiyor. Öğrendiklerimizi teknolojiye dönüştürmemiz ve hem ülkemizin ihtiyacını görüp hem de bütün dünyaya ihraç etmemiz gerekiyor. Bunun yolu da mesleki ve teknik eğitimdir. Bunu mutlaka çok ileri standartlara kavuşturmalıyız. Bugün birçok iş kolunda, sektörde nitelikli eleman bulamadığı için üretimini arttıramayan işyerleri var. Çocuklarımıza mutlaka bunu vermemiz gerekiyor, bunda öğretmenlere de büyük görev düşüyor. Üniversite okumak mutlaka önemli ama her şey değil. Üniversiteyi nasıl olsa okursunuz hiç olmazsa liseyi bitirdiğinizde bir meslek, bir beceri varsa bununla eğer hayatı kurma şansı ortaya çıkıyorsa bu önemli bir avantaj. Bugün gelişmiş ülkeler bunu böyle yapıyor. Bu nedenle liselerde verilen eğitimlere de önem vererek, kendi işlerini kurabilecek seviyeye getirmemiz gerekiyor” dedi.
Konuşmaların ardından “2.Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı” kesilen kurdeleyle ziyarete açıldı. Vali Tuna ve beraberindekiler fuarda yer alan stantları gezerek, öğrenci ve kursiyerlerin çalışmalarını inceledi.