ŞANLIURFA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014 Yılında ilk kez hayata geçirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulamasının bölgesel değerlendirme toplantısı yapıldı

2014 Yılında ilk kez hayata geçirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulamasının bölgesel değerlendirme toplantısı yapıldı

2014 Yılında ilk kez hayata geçirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulamasının bölgesel değerlendirme toplantısı yapıldı.

Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya  Milli Eğitim Bakanlığından Genel Müdür Celil GÜNGÖR, Bakanlık Müşaviri Ercan DEMİRCİ, Daire Başkanı Seyfettin TORAMAN, Milli Eğitim Uzman Yard. Onur GÜLBAHAR, Yusuf ÖKSÜZ ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ katıldı.

 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş uygulaması kapsamında Haliliye,  Karaköprü ve Eyyübiye İlçelerinin Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çok Programlı Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesi ile Özel Okulların 9. Sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yaşanan sıkıntıların tespit edilmesi ve öğrencilerden gelecek çözüm önerilerinin önümüzdeki yıllarda yapılacak tercih ve yerleştirmelerde dikkate alınması gerektiği düşünülerek toplantı düzenlenmiş, Şanlıurfa İlinde 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 9. Sınıflara öğrencilerin diğer illere çok daha rahat yerleştirildiği, yeni yapılan okullar sayesinde bir kaos yaşanmadığı, kendi tercihleri dışında yerleştirilen öğrencilerinde nakil yaptırılmak suretiyle yerleştirildiği belirtildi. Öğrencilerden alınan bilgilerle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı İlimizde başarılı bir şekilde uygulanmış olup Öğrencilerin memnuniyeti en üst düzeyde olmuştur.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş uygulaması kapsamında İlimize gelen Genel Müdür Celil GÜNGÖR ve ekibi İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ’ den İlimizin Eğitim durumu hakkında bilgi aldıktan sonra incelemelerin ardından İlimizden ayrıldı.

     

Ertuğrulgazi Mahallesi Osmangazi Caddesi No 14 Haliliye / Şanlıurfa - 0 (414) 280 63 00 / 0 (414) 280 63 23

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.