Birincisi geçen yıl yapılan TUBİTAK 4007 Bilim Şenliğinin ikincisinin açılışı Piazza Avm’nin bahçesinde yapıldı.
Açılışı yapılan TUBİTAK 4007 Bilim Şenliğinde; 395 Atölye, 3 Çalıştay, 6 Söyleşi, 5 Bilimsel Show, Astronomi Gösterileri, Bilgi Yarışmaları ve Uluslararası STEM yarışmaları yapılacak. Bunların yanı sıra Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 255 öğretmen ve akademisyenin katılacağı, 20.000 öğrencinin eğitim alacağı, şenlik kapsamında 5 bini 81 ilden olmak üzere toplamda 300.000 katılımcının şenliğe katılması bekleniyor.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden yaptıkları projeler ile kendilerini kanıtlamış genç mucitleri bir araya getiren, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinin açılışı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarıışık, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Ak Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Harran Üniversitesi Rektörlüğünün katkıları ile hazırlanan ve 3 gün sürecek olan 2. TUBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliğinin açılışında bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın medeniyetin neşvünema bulduğu, doğduğu, büyüdüğü yaşadığı bir şehir olduğunu belirterek, devamında şunları söyledi.’’ Bizim Atalarımız Astronomide, Fizikte, Matematikte, Kültürde, Sanatta birçok alanda dünya medeniyetlerinin yeşermesine vesile olacak çalışmalar ortaya koymuşlardır. Vicdanı, fikri ve zihni hür bireyler yetiştiremezseniz ilim ve bilim adamı yetiştiremezsiniz. Kopyalayıp tüketen, önüne gelen testi çözen öğrenci bizim geleceğimizi oluşturamaz.3 gün sürecek şenlik geçen seneden daha verimli olacaktır bundan eminim. Bilim Şenliğinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ’’ dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi; Bilimin Şanlıurfa’ya çok yakıştığını, Türkiye’nin en genç ilinin bilimle uğraşmasının geleceğe umutla bakmamız açısından önemli olduğunu belirterek, ‘’Ecdadımız Bin yıl önce bilimde dünyaya ilham olmuştur. Bu şehir her zaman ilklerin şehridir. Bunun için kendinize güvenin. Ben inanıyorum ki Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin geleceğini sizler şekillendireceksiniz.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’de konuşmasında Şanlıurfa’nın bilginin, medeniyetin doğduğu bir yer olduğunu belirterek, ‘’ Buradan inşallah daha güzel şeyler doğacaktır.’’ dedi.
Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarıışık ise konuşmasında gerçekleşecek olan Bilim Fuarında, gençlere bilimin önemini kavratmak gayesi taşıdığını, bilimin birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişinin hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimi olduğunu belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan konuşmasında; ‘’Gençlerimizin bilim ile iç içe olması önem verdiğimiz hususların en başında gelmektedir. Daima ülkemizi kalkındıracak yeniliklerin destekçisi olacağımızı belirterek bu kapsamda emeği geçen başta Sayın Valimiz Abdullah Erin olmak üzere tüm AR-GE ekibine, çalışma arkadaşlarıma, bize destek veren kuruluşların tamamına ve şenliğimize il dışından katılan katılımcılara ve emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.
Program, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve beraberindeki protokolün genç mucitlerin standlarını gezerek hazırlanan projeler hakkında bilgi alması ile devam etti.